Prins Harry heeft 'gietijzeren garanties' gekregen dat hij, Meghan Markle en hun adolescenten onder een deken zullen worden gehuld wanneer ze vandaag in Groot-Brittannië landen voor het platina-jubileum van de koningin - ongeacht zijn voortdurende ruzie met het ministerie van Binnenlandse Zaken over politiebewakers.
De hertog en hertogin van Sussex zijn van plan om te reizen met uitzondering van hoger personeel en slechts een klein beveiligingsteam, omdat ze hun meest vertrouwde mensen in Californië hebben achtergelaten, in overeenstemming met mensen met begrip van hun reisplannen.
Het paar zal de tijd nemen met zoon Archie, drie, en dochter Lilibet, die dit weekend één wordt, en die naar verwachting later vandaag in Groot-Brittannië zullen landen.



Ze blijven tijdens het officiële feestweekend in hun huis in Windsor, Frogmore Cottage. Het is pas de tweede keer dat Meghan terug is naar het VK nadat ze in 2020 op sensationele wijze hun koninklijke rol hebben opgegeven.
De Met's Royalty en Specialist Protection-eenheid zou wekenlang contact hebben gehad met Harry's bemanning om de door de belastingbetaler gefinancierde officieren te garanderen, meldt The Mirror.
Het komt op het moment dat Harry, 37, de gevangenis ingaat richting het ministerie van Binnenlandse Zaken nadat hij van permanente politiebescherming is beroofd nadat hij was gestopt als frontlinie-koninklijk.



Het betekent dat de Sussexen gewapende politie van Met om zich heen zullen krijgen tijdens legitieme koninklijke evenementen zoals tijdens het Platinum Jubilee — en tijdens hun bezoek aan hen — evenals hun bescherming tijdens hun verblijf in Frogmore Cottage op het terrein van de koningin in Windsor.
Maar dit zal niet zo lang duren als ze privé-activiteiten hebben, zoals socializen met vrienden in eetgelegenheden en pubs of naar de winkels gaan.



Harry heeft sindsdien beweerd dat hij zich niet langer veilig voelt onder deze beschermingsvoorbereidingen wanneer hij zijn huishouden naar het VK brengt en ooit 'niet in staat was om naar huis terug te keren' uit angst dat het te gevaarlijk is. Hij had zelfs geleverd om zelf de lijfwachten van de Britse politie te betalen, maar de Met zei dat hun officieren niet betaald kunnen worden.
Bronnen vertelden The Mirror dat hij altijd 'voor' is geweest om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk voor de viering van de koningin, ondanks het feit dat de Met volhoudt dat zijn officieren geen 'wapens te huur' zijn.



In hun huis in de VS worden Harry en Meghan beschermd door een 24-uurs beveiligingsteam, bestaande uit 12 voormalige medewerkers van de Unique Forces.
Een levering zei: 'Voor Harry ging dit constant over het verdedigen van zijn familie.
'Hij heeft voortdurend contact gehad met de betrokken partijen en heeft heel duidelijk gemaakt dat hij niet zou reizen zonder gietijzeren garanties te krijgen over de veiligheid van zijn gezin.
'Hij is ontspannen, de juiste procedures zijn in de buurt en ze zijn allemaal heel veel zoekend vooruit naar de vieringen van deze week en de weg om tijd door te brengen met Hare Majesteit.'



Er wordt voorspeld dat Harry en Meghan vrijdagochtend de dienst van Thanksgiving met de koningin in St Paul's Cathedral zullen bijwonen - evenals het BBC-feest in het paleis de volgende avond, beweerde het rapport.



Maar de bronnen zeiden dat de Sussexen hun eigen evenementenprogramma niet zullen gebruiken terwijl ze in Groot-Brittannië zijn om te voorkomen dat ze het vierdaagse weekend van vieringen voor de 70-jarige regering van Harry's 96-jarige grootmoeder overschaduwen.
Dit suggereert dat ze ook in Windsor kunnen blijven, waar ze via gewapende politie zullen worden opgenomen.



Het komt nadat het paar de vorst ontmoette tijdens een snelle geheime ontmoeting met prins Charles, eerder dan ze afgelopen maand naar de Invictus Games in Nederland vlogen.
Tijdens de ontmoeting beloofden Harry en Meghan dat ze de koningin zouden voorstellen aan Lilibet, die naar haar is vernoemd.



Nu de koningin naar verwachting haar tempo zal bepalen tijdens het vierdaagse bankexcursieweekend, dat wordt verlengd zodat de natie het jubileum kan vieren, bestaat de hypothese dat ze niet langer naar de renbaan van Epsom zal reizen voor de Derby op zaterdag omdat ze geen hardloper meer heeft. hoewel een andere van haar volbloeden meedoet aan een race.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.