Een enthousiast maar ambivalent publiek en de media zullen de Sussexen aandachtig bestuderen op tekenen en symptomen van een breuk of verstandhouding met de koninklijke familie.
De ultieme foto's van Meghan en Harry samen op Britse bodem voordat ze het VK verlieten om een ​​nieuw leven te beginnen in Los Angeles, leverden twee zeer contrasterende foto's op.
Een van de Sussexen die gespannen in de Westminster Cathedral stonden, achter Kate en William – voorheen samen erkend als de fantastische vier, was een portret van een disfunctioneel huishouden. De andere, arm in arm stralend onder een paraplu via het gebruik van regen buiten Mansion House, een fantasierijke en vooruitziende van vrijheid. En, in ieder geval voor hun volgelingen, een herinnering aan wat de koninklijke familie vroeger verloor.
Deze week, meer dan twee jaar later, zullen alle ogen gericht zijn op Harry, 37 en Meghan, 40, aangezien ze hun eerste professionele bezoek samen aan het VK brengen, gezien het feit dat ze vertrokken zijn.
In de tussenliggende jaren is er dat interview met Oprah geweest, de instelling van hun organisatie Archewell, meerdere misdrijfgevechten met de Britse pers, het overlijden van prins Philip, het begin van hun 2e kind, Lilibet, een bijna autobiografie en deals met Netflix en Spotify-app. Meer recentelijk kreeg Harry te maken met een terugslag toen hij de Amerikaanse TV op de Invictus Games vertelde dat hij ervoor had gezorgd dat de koningin, 96, "beschermd" was.
De inzet is buitensporig, maar dat geldt ook voor de haalbare valkuilen. Zullen de spanningen in het huishouden zijn genezen of zullen de verdeeldheid toch zichtbaar worden? En hoe zal het Britse publiek – en de Britse media – ze verkrijgen?
De specifieke timing van hun landing is nu niet publiekelijk bekend, maar het eerste evenement dat de Sussexen naar verwachting zullen bijwonen, is het betreden van de schaduw op donderdagochtend. Na "zorgvuldige overweging" door de koningin, zullen ze niet aanwezig zijn voor het "balkonmoment" dat de greep zal zijn van werkende royals.
De eerste toepasbare mogelijkheid om met de Cambridges naar hun familieleden te kijken - een razernij onder liplezers en specialisten in lichaamstaal - zal naar alle waarschijnlijkheid pas op vrijdag komen, wanneer de Sussexen naar verwachting de dankdienst voor de koningin zullen bijwonen in de Sint-Pauluskathedraal.



Maar voor het gezin zullen de schijnwerpers van de reis waarschijnlijk de regio achter gesloten deuren innemen wanneer Lilibet, die zaterdag één wordt, de koningin - haar naamgenoot en overgrootmoeder - voor het eerst ontmoet. Het zal ook een mogelijkheid zijn voor haar grootvader, prins Charles, om tijd door te brengen met haar en haar broer Archie, nu drie.
Ze zijn van plan om het op een bepaald punt van de reis eenvoudig te houden, recenseert ITV koninklijke redacteur Chris Ship, reizen met een beperkte hoeveelheid beveiligingspersoneel en hun optredens zullen strikt worden beperkt.
Zonder betrouwbare afspraken tot zaterdagavond, met de Derby in Epsom Downs en de Platinum Party in Buckingham Palace, een openluchtconcert met de hulp van Diana Ross, is er gespeculeerd dat er een kleine verjaardagsbijeenkomst zou moeten zijn voor Lilibet in Frogmore Cottage, de plek waar de familie naar verluidt verblijft.
De Sussexen hebben naar verluidt onlangs de huur verlengd van hun voormalige huis op het landgoed Windsor Castle, dat bij hun afwezigheid is bewoond door prinses Eugenie en haar echtgenoot, Jack Brooksbank, die naar verluidt naar Portugal verhuizen.
Terwijl ze in de VS grotendeels met enthousiasme werden begroet als filantropische activisten van filmsterren, wordt het paar – Meghan uniek – onpopulair bij een groot aantal Britse media, en zijn ze al beschuldigd van het proberen te stelen van de De schijnwerpers van de koningin.
Fotograaf Arthur Edwards schreef deze week in the Sun en nam het op zich om het paar eraan te herinneren dat de platina-jubileumvieringen van de koningin "niet over jullie tweeën" gaan en beweerde dat hun Oprah-interview "de natie had gepolariseerd".
Maar Omid Scobie, koninklijk commentator en co-auteur van Finding Freedom, reageerde dinsdag op zo'n commentaar en tweette: "Eerlijk gezegd is het een belediging voor de koningin om te suggereren dat ze zo kan worden zonder moeite overschaduwd. HM heeft ZEVENTIG JAAR correct op de voorgrond gestaan, ik denk dat het goed komt met haar."
Koninklijke fotograaf Samir Hussein, die de regenfoto van Mansion House nam, voorspelt dat ze een gecombineerde reactie zullen hebben. "Het is onvermijdelijk dat er verschrikkelijke berichtgeving en uitstortingen naar hen zullen komen, aangezien sommigen nu niet gelukkig zijn met de manier waarop ze zich hebben gedragen met het oog op het aankondigen dat ze terugtreden als individuen van de koninklijke familie", zei hij. "Voor het grootste deel accepteer ik echter dat het waar is dat mensen blij zullen zijn dat ze terug zijn in de kudde voor zo'n historische en noodzakelijke gelegenheid voor de koningin."

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.