Harry en Meghan zijn vertrokken uit het VK en zijn een uur voordat de sociale bijeenkomst van het platina jubileum van de koningin eindigde, teruggevlogen naar Amerika, zo wordt aangenomen.
De hertog en hertogin van Sussex zijn vrijdag voor de laatste keer in het openbaar gezien op de Thanksgiving-carrier in St Paul's Cathedral voordat ze naar huis vlogen toen de Jubilee Pageant vandaag begon.
Het paar, dat grotendeels afwezig was bij de fanfare, bracht tijdens hun verblijf veel tijd door in Frogmore Cottage en organiseerde daar een 'relaxed' verjaardagsfeestje voor Lilibet's eerste verjaardag.
Ze woonden de Platinum Party niet bij en verbleven naast de koningin in Windsor om naar verluidt het concert met Hare Majesteit te bekijken.
Harry en Meghan reden vervolgens, in overeenstemming met de zon, om 13.30 uur naar Farnborough Airport en zijn op weg terug naar Californië.









Dit was uren voordat de koningin - die volgens bronnen ooit 'vastbesloten' was om haar pijnlijke mobiliteitsproblemen moedig te overwinnen - opnieuw naar Buckingham Palace ging om persoonlijk de vele weldoeners in de menigte te bedanken die hun persoonlijke dankbaarheid hadden uitgesproken .
De Platinum Jubilee Pageant was ooit een middag van plezier voor individuen van de koninklijke familie, die allemaal samen naast hun broers en zussen en neven en nichten zaten.
De parade vertelde het verhaal van haar leven, en de natie, met een excentrieke, leuke en inventieve carnaval-achtige vertoning.
Een insider zei: 'Er was eens geen fanfare, ze gingen gewoon. Ze bleven niet bij het Platinum Jubilee-festival, een gezellig samenzijn van Groot-Brittannië en al zijn eigenaardigheden en excentriciteiten tijdens het 70-jarige bewind van de koningin.'
In plaats van dit en een concert gisteren bij te wonen, vierden Harry en Meghan zaterdag de eerste verjaardag van hun dochter Lilibet in Windsor met een 'ontspannen' verjaardagsfeestje — met koninklijke achterneven die waren uitgenodigd voor de festiviteiten.
Het verjaardagsfeestje van het kleine meisje stond vroeger open voor de drie kinderen van Zara en Mike Tindall, Mia, acht, Lena, drie en Lucas, één, evenals Savannah, 11, en Isla, 10, dochters van Peter Phillips en Autumn Kelly.










Het paar is ook in overweging genomen tijdens de dankdienst op vrijdag in St Paul's Cathedral, waar een groot gejuich opging toen Harry en Meghan arriveerden en ze werden begroet bij de eersteklas westelijke deur door de decaan van St Paul's.
Het was ooit de eerste keer dat het paar samen met de Windsors volledig in het openbaar te zien was, omdat ze twee jaar geleden de monarchie verlieten voor een nieuwe levensstijl in de VS.
Ze brachten een paar minuten door met praten met de oudste geestelijke voordat ze het gebied van aanbidding binnengingen en de lange rij geestelijken begroetten.
Harry stopte om even te praten met de aartsbisschop van York, die later de preek zal houden en naar verwachting de 70-jarige regering van de koningin zal belonen.
De Sussexen werden ook vanuit een raam bekeken tijdens Trooping the Colour van donderdag, maar waren niet op het balkon naast werkende royals.
Noch Lilibet, noch haar oudere broer, de driejarige Archie, zijn tijdens de festiviteiten in het openbaar bekeken.
En vandaag hadden ze de blik van de vorst over het hoofd gezien naar het land waar ze een schokkend bezoek bracht vanaf het balkon.
Ze werd geflankeerd door haar drie erfgenamen - zoon, prins Charles, kleinzoon, prins William en achterkleinzoon, prins George - en bood een kijkje in de toekomst van de monarchie.
Na de uitstorting van publieke genegenheid tijdens haar optreden op het balkon, verklaarde de koningin dat ze 'vernederd en diep ontroerd' was, zoveel mensen hadden een stap gezet in het markeren van haar 70-jarige regering.







Terwijl ze langzaam en behoedzaam liep, met de stok in de hand, het balkon op, was het ooit duidelijk wat een enorme inspanning de 96-jarige koningin ooit deed. Maar ze werd beloond met een oorverdovend gejuich en een zee van rood, wit en blauw.
De koningin, die nu vrijdag en zaterdag niet aanwezig was bij de jubileumactiviteiten na worsteling met fysiek ongemak, verklaarde haar afwezigheden maar maakte duidelijk dat haar toewijding om haar volk te dienen - eerst al die decennia in het verleden - onverminderd bleef, vooral met haar huishouden met de hulp van haar zijde.
‘Hoewel ik nu misschien ook niet elke wedstrijd persoonlijk heb bijgewoond, was mijn hart bij jullie allemaal; en ik blijf me inzetten om u van dienst te zijn tot het uitzonderlijke van mijn vermogen, ondersteund door mijn familie,’ zei ze.







‘Ik ben gestimuleerd met behulp van de vriendelijkheid, vreugde en verwantschap die de afgelopen dagen zo duidelijk is geweest, en ik hoop dat dit hernieuwde gevoel van saamhorigheid nog vele jaren zal worden gevoeld. Ik dank je het meest in werkelijkheid voor je juiste behoeften en voor de sectie die je allemaal hebt gespeeld in deze zalige vieringen.'
En het was nu niet alleen de menigte in de achtertuin van Buckingham Palace en het toekijken naar de binnenlandse mensen die hulde brachten aan de koningin. In Oekraïne feliciteerde president Volodymyr Zelensky de monarch

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.