Prins Harry en Meghan Markle 'verliezen NOG EEN belangrijke assistent': de wereldperssecretaris van het stel bij de Archewell Foundation treedt af - de gloednieuwe van ten minste 12 van hun toppersoneel die in 2018 vertrekken.
De voormalige voetbaldeelnemer maakte deel uit van een kleine band die dagelijks met Harry en Meghan praat, maar heeft naar verluidt afscheid genomen van het stel, meldt The Sunday Times.
Het volgt op het vertrek van het personeelshoofd en directeur van Archewell Catherine St Laurent in het afsluitende jaar van maart - na iets meer dan 12 maanden in de functie.
Er werd gezegd dat ze 'weg wilde' nadat ze ontdekte dat ze 'een enorm aantal functies voor het paar moest vervullen', beweerden insiders.



Harry en Meghan zijn achtervolgd door het vertrek van topmedewerkers gezien hun huwelijk in mei 2018 - waaronder privésecretarissen, communicatiemedewerkers, een persoonlijke veiligheidsfunctionaris en de uitvoerend directeur van Harry's duurzaam toerisme-initiatief Travalyst.
Senior communicatiesecretaris Katrina McKeever - een contactpersoon voor Meghan's familie tijdens de eerste maanden van de relatie van het paar - verliet stilletjes hun perswerkplek in september 2018.
Twee maanden later zou Meghan's privé-assistent Melissa Toubati haar ontslag hebben ingediend nadat de hertogin 'haar in tranen had achtergelaten met haar eisen', zo werd ooit beweerd.



In januari 2019 stopte ook een vrouwelijke koninklijke veiligheidsfunctionaris haar baan als topbodyguard voor Meghan.
De officier, die om veiligheidsredenen nu niet is genoemd, was minder dan 12 maanden hoofd van de beveiliging van Meghan en Harry toen ze de rol verliet.
Een woordvoerder van Scotland Yard zei destijds: 'Het is om niet-openbare redenen en het heeft duidelijk niets te maken met de hertog of hertogin, die enorm van streek is dat ze haar kwijt is.'
In maart 2019 werd aangekondigd dat Meghan's plaatsvervangend niet-openbaar secretaris Amy Pickerill haar functie zou neerleggen na de start van Archie in mei.
Meghan beschreef het verlies als 'zeer triest', met bronnen die volhouden dat de scheiding in der minne was omdat mevrouw Pickerill naar het buitenland verhuisde.



Ze speelde een sleutelrol op een bepaald moment in de koninklijke tour van de hertogin naar Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Tonga, waaronder het ondersteunen om Meghan op een bepaald moment naar de beveiliging te brengen tijdens een paniek op een markt.
Diezelfde maand stopte Jason Knauf met zijn senior functie als communicatiesecretaris voor zowel de Sussexen als de Cambridges om de hoofdregering te worden van de The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge.
Christian Jones voegde zich bij de heer Knauf bij het maken van de stap.
Lang dienende koninklijke assistent en voormalig privé-secretaris van koningin Samantha Cohen verliet haar functie in december 2018.









Mevrouw Cohen nam ontslag en ging vrijwilligerswerk doen bij Cool Earth, een onderneming die de ontbossing in de tropen wil stoppen.
Voorvechter van diversiteit en sociaal ondernemer Natalie Campbell, die in juni 2020 na slechts vijf maanden de opdracht kreeg om de Sussex Royal liefdadigheidsbasis te leiden.
Mevrouw Campbell - die vroeger werd aangekondigd als de grote huurling van Harry en Meghan om de basis te leiden - vertrok om de hoofdregering te worden van waterorganisatie Belu.
Sara Latham, de communicatiedirecteur van de Sussexen, werd vroeger ontslagen toen het paar besloot naar het VK te vertrekken voor Californië, door Canada.
Mevrouw Latham nam vervolgens de functie op zich om het niet-openbare ambt van de koningin te adviseren over onderscheidende projecten.





Heather Wong, die drie jaar eerder werkte als assistent-privésecretaris van de hertog van Sussex in Kensington Palace dan Harry en Meghan de koninklijke familie beëindigen, verliet in maart vorig jaar haar rol als regeringsdirecteur van Travalyst.
Het vertrek van mevrouw Holness deze week komt omdat de boekdatum voor Harry's memoires een mysterie blijft. 
De autobiografie, die 'voorlopig is gepland' voor een boekje later dit jaar, garandeert 'een verslag uit de eerste hand van mijn levensstijl dat nauwkeurig en volledig waarheidsgetrouw is'.





Er wordt uitgebreid voorspeld dat het zal pronken met zijn herinneringen aan zijn moeder Diana, prinses van Wales, en de mislukking van het huwelijk van zijn ouders.
Maar uitgevers van de resterende week, Penguin Random House, konden vroeger geen datum geven voor de release.
De vertraging is echter waarschijnlijk toe te juichen uit angst dat de terugkeer van Meghan en Harry naar het VK de 'focus' wordt van het platina-jubileum van de koningin.



Eerder deze maand werd in een sensationele aankondiging gezegd dat het paar - en ook de hertog van York - niet op het balkon zouden worden uitgenodigd voor Trooping the Colour, de geweldige start van haar lange weekend vol feesten.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.