De hertog en hertogin van Cambridge hielden de zinderende hitte aan en koningin Elizabeth sloeg de festiviteiten voor de vierde dag op rij over.
Kate Middleton bracht hulde aan de moeder van haar partner tijdens haar Royal Ascot-debuut in 2022 met prins William.
Vrijdag leidden de hertog en hertogin van Cambridge het koningshuis in de koetsstoet bij de populaire paardenrace.
De moeder van drie droeg een bruin-witte polkadot-jurk via Alessandra Rich, die werd gecombineerd met een bijpassende gebloemde hoed met behulp van Sally-Ann Provan en South-Sea pareloorbellen die ooit van prinses Diana waren. De overleden koninklijke droeg de juwelen in de jaren '90 voor veel evenementen.
Middletons mode was ooit vergelijkbaar met het polkadot-ensemble dat Diana droeg voor de Epsom Derby in 1986. Voor dat race-evenement droeg de prinses van Wales een jurk van Victor Edelstein die vroeger werd aangevuld met een gestippelde hoed met behulp van Frederik Vos.



William en zijn broer prins Harry erfden de sieradencollectie van hun moeder. Van hun andere helften wordt erkend dat ze de porties dragen voor openbare uitstapjes. William, 39, vroeg de hertogin ten huwelijk met de verlovingsring van saffier en diamant die van zijn moeder was. Wat Harry's echtgenote Meghan Markle betreft, haar verlovingsring is voorzien van twee diamanten uit de collectie van Diana.
Tijdens de Trooping the Color-parade eerder deze maand, channelde Middleton Diana met behulp van haar diamanten en saffieren oorbellen, samen met een bijpassende ketting. Diana droeg de accessoires op het Met Gala van 1996.
Mensen trokken bovendien vergelijkingen met Middleton's hele verschijning die werd gestimuleerd door middel van elke andere Diana-seconde in 1991. In die tijd droeg de prinses een geheel witte schijn om naar een parade van militairen te kijken die in de Golfoorlog dienden.



Het idee van Middleton om Diana te eren door middel van een trend is niet nieuw. In 2018 woonde de hertogin een landbanket bij in Buckingham Palace en droeg ze de Lover's Knot-tiara. Het was ooit een favoriet van Diana en werd ooit een paar keer gedragen met de hulp van de koningin.
De mode van Middleton was niet het enige element dat brandde tijdens het evenement van vrijdag.
Vanwege de zinderende temperaturen hebben de autoriteiten van Ascot hun no-nonsense kostuumcode comfortabel gemaakt. Mannen mogen hun jasjes en stropdassen uitdoen. Alle toeschouwers zijn ook geaccrediteerd om water en frisdranken in het gebied te brengen. Toch werd verwacht dat alle racebezoekers in volledige kleding naar de richting zouden komen, samen met jassen, stropdassen en hoeden, samen met een vest of vest en een rok. De vrouwen waren verplicht hun kleding bescheiden te houden en hoeden op te zetten.



Voor de vierde dag op rij was koningin Elizabeth afwezig bij de festiviteiten. De monarch, 96, worstelt met aanhoudende mobiliteitsproblemen, die het paleis niet kan blootleggen tot uren voordat ze een evenement zal bijwonen of niet. Ze heeft haar optredens beperkt, ook tijdens haar laatste platina-jubileum, dat haar 70 jaar op de troon markeerde.
De kans bestaat dat ze zaterdag vrienden gaat verrassen met een optreden.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.