De hertog en hertogin van Cambridge verschenen voor het eerst op een van de favoriete evenementen van koningin Elizabeth.
Kate Middleton en prins William maakten vrijdag hun Royal Ascot-debuut in 2022.
De hertog en hertogin van Cambridge leidden de koninklijke huishouding in de koetsstoet bij de iconische paardenrace. Gekleed in een tophoed en rokkostuum, reden William en Kate - die een zwart-wit stippenkostuum droegen - in de eerste koets die naar het toppunt van de richting keek en langs het beroemde spoor reed.
In de 2e koets zaten prins William's neef Peter Phillips en zijn nieuwe vriendin Lindsay Wallace, die haar koninklijk debuut hadden gemaakt bij elke andere beroemde paardenrace, de Derby, in de loop van het Platinum Jubilee-weekend van koningin Elizabeth.
William Vestey, de moderne Lord Vestey en zijn vrouw Violet, vergezelden prins William, 39 en Kate, 40 in hun koets. William Vestey erfde de titel toen zijn vader Samuel Vestey, die vroeger gesloten was voor koningin Elizabeth, stierf tijdens de COVID-pandemie in februari 2021 – slechts 9 weken na zijn vrouw.
Een groot onderwerp van dialoog op het circuit op vrijdag was ooit de zinderende hitte. Met de voorspelde temperaturen tot 90 graden, was het ooit misschien niet verrassend dat de 96-jarige monarch Royal Ascot voor de vierde dag op rij oversloeg. (Desalniettemin bestaat het risico dat ze zaterdag verschijnt.)
Te midden van de stijgende hitte mochten mannen hun jassen en stropdassen uitdoen terwijl de Ascot-autoriteiten de dresscode op hun gemak stelden (het is de eerste keer dat jongens in staat zijn om stropdasloos te gaan!). Alle toeschouwers waren ook geaccrediteerd om water en frisdranken in de arena te brengen.



Er was echter voorspeld dat alle racebezoekers in de richting zouden komen gekleed in de volledige kleding van jassen en stropdassen. In de Royal Enclosure kan dat ook een hoge hoed en een vest of vest en rokkostuum. Vrouwen moesten nog steeds hoeden dragen en ervoor zorgen dat hun jurken van bescheiden formaat waren en voldeden aan formele dagkleding.
William en Kate maken zich op voor een drukke zomer. Op 21 juni viert William zijn veertigste verjaardag. De familie Cambridge plant deze zomer bovendien een grote cross.
Het echtpaar is van plan te verhuizen van hun huis in Londen in Kensington Palace naar een nieuwe woning zo'n 50 kilometer ten westen in Berkshire, de provincie waar de belangrijkste residentie van de koningin, Windsor Castle, is gevestigd.



Prins George en prinses Charlotte zullen hun Londense prep school, Thomas's Battersea, verlaten aan het einde van de moderne termijn, bevestigt PEOPLE, en zullen zich aanmelden bij een faculteit in de omgeving van Windsor. Er is uitgebreid aangekondigd dat het huishouden Adelaide Cottage op het landgoed Windsor zal bezetten, maar dat is niet bevestigd. Het paleis had geen commentaar.
Voor de vierde dag op rij was koningin Elizabeth afwezig bij Royal Ascot, een van haar favoriete activiteiten van het jaar. Zoals met alle openbare uitjes van de vorst, lijken paleisbronnen niet in staat te zeggen of ze in staat zal zijn om tot de uren ervoor aanwezig te zijn vanwege haar aanhoudende mobiliteitsproblemen.
De koningin, die een frequente liefde voor paarden heeft, heeft de afgelopen zeven jaar elke Royal Ascot bijgewoond en laat regelmatig haar eigen paarden deelnemen. De enige uitzondering was in 2020, toen de bekende wedstrijd voor het eerst in de geschiedenis achter gesloten deuren werd gehouden tijdens de COVID-19-pandemie.



Aan het begin van het racetoernooi op dinsdag gaf de koningin een verklaring af in het programma van het evenement, waarbij ze voor het eerst de volle menigte opnieuw in de richting verwelkomde, gezien het feit dat 2019. Ze prees de aanplant van nieuwe bomen gesloten voor de natuurlijk, als eerbetoon aan haar jubileum ter gelegenheid van 70 jaar op de troon.
Ze zei: "Ik ben heel dankbaar geweest voor de blijvende vriendelijkheid die mij is betoond door middel van de racegemeenschap. In mijn platina jubileumjaar was ik geïnteresseerd om dat te bestuderen met hulp van The Queen's Green Canopy-initiatief, Ascot Racecourse en de Crown Estate hebben zeventig eikenstruiken geplant in Windsor Great Park, die allemaal verbonden zijn met een buurtschool."

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.