Na tijdens haar recordbrekende regeerperiode met bijna alle bruikbare transportvaardigheden te hebben gereisd - waaronder Concorde, koetsen, stoomtreinen, olifanten en een gevechtskano in de Stille Zuidzee - kan de koningin er nu een extra aan de lijst toevoegen.
Gisteravond maakte ze haar legitieme Britse debuut in een golfkar om een ​​van haar favoriete evenementen bij te wonen: de Chelsea Flower Show.





Iets meer dan een halve eeuw na het bedenken van de walkabout – toen ze voor het eerst in een menigte van vreemden stortte in de loop van 1970 om naar Wellington, Nieuw-Zeeland te gaan – heeft Hare Majesteit nu de cartabout uitgevonden. En ik ben er zeker van dat we er nog veel meer van zullen zien.
Er zijn maar weinig niet-statelijke gelegenheden op de landelijke kalender die het soort toewijding hebben genoten dat de koningin in de loop van haar leven heeft getoond in de richting van de Chelsea Flower Show. Ze komt hier bijna elke 12 maanden, gezien het feit dat ze ooit een kind was.
En het lijkt erop dat ze er nog net zo dol op is als altijd, getuige haar enthousiasme gisteravond toen ze, gekleed in lichtroze, shows inspecteerde die gewijd waren aan geestelijke gezondheid, reddingsboten, buurtcohesie - en zichzelf.





Daar, in de Grand Marquee, werd ze naar een groot silhouet van haar persoonlijke hoofd gebracht, gemaakt door koninklijke bloemist Simon Lycett en bestaande uit 70 met de hand gedraaide bloempotten, elk beplant met lelietje-van-dalen (haar favoriet). Ze leek opgetogen toen meneer Lycett haar vertelde dat de flora van hier naar een resolutie van scholen zou gaan.
Er zijn ook veel verschillende bekende gezichten geweest. Toen topkweker Raymond Evison ooit werd afgeleverd als 'de koning van de clematissen', antwoordde de koningin van het Verenigd Koninkrijk: 'Ik weet dat hij dat is!' kenmerken van donkere papavers.



Het is drie jaar geleden dat de koningin de show bijwoonde en in 2019 gedenkwaardig de kindvriendelijke 'Back To Nature'-tuin van de hertogin van Cambridge inspecteerde. Destijds was ze te voet.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.