Meghan Markle heeft alle verwijzingen naar haar gedoemde Netflix-animatie 'Pearl' van haar Archewell-website gewist nadat de serie was stopgezet door de streaminggigant.
Pearl, de werktitel voor de door Markle gecreëerde show, werd vorige week officieel geannuleerd als onderdeel van een golf van bezuinigingen als gevolg van de daling van het aantal abonnees van Netflix.
Een eerdere beschrijving van de serie onder de subsectie Archewell Productions was zondag nergens te vinden,
'Zoals veel meisjes van haar leeftijd, is onze heldin Pearl op een reis van zelfontdekking terwijl ze probeert de dagelijkse uitdagingen van het leven te overwinnen', luidde een nu verwijderd citaat van Meghan.




Het vervolgde: 'Ik ben heel blij dat Archewell Productions, samen met het krachtige platform van Netflix en deze ongelooflijke producenten, jullie deze nieuwe animatieserie zullen brengen, die buitengewone vrouwen door de geschiedenis heen viert.
De stilletjes verwijderde referenties komen een week nadat Netflix de annulering aankondigde van de animatieshow, waarin Meghan de rol van uitvoerend producent op zich nam samen met David Furnish, de echtgenoot van Elton John.
Pearl, dat zich richtte op het onderzoek van de 12-jarige Pearl naar het bereiken van vrouwen door de geschiedenis heen, bevond zich nog in de ontwikkelingsfase.



Op de Archewell-website staat nu 'Heart of Invictus', een docu-serie over deelnemers op hun reis naar de Invictus Games in Den Haag in 2020, als het enige actieve mediaproject van de hertogin.
Het is de tweede poging van Meghan en Harry binnen een week om hun status te redden, nadat de koningin het paar op sensationele wijze verbood om op het balkon van het paleis te verschijnen voor Trooping the Colour, het begin van de jubileumherdenkingen.



De uitdagende Sussexen onthulden later in een tweet via hun vriend en journalist Omid Scobie dat ze nog steeds vanuit Californië zullen overvliegen - met Archie, drie, en Lilibet, 11 maanden - voor de gebeurtenissen ter gelegenheid van de 70 jaar van de monarch op de troon die beginnen op 2 juni
Meghan en prins Harry richtten Archewell Productions op in het najaar van 2020 om scriptseries, docu-series, documentaires, speelfilms en kinderprogramma's te maken.
Pearl zou naar verwachting de eerste animatieserie zijn die door het productiebedrijf werd gemaakt.
Het was de bedoeling dat een jong meisje geïnspireerd door Meghan - wiens naam 'parel' betekent in het Welsh - verschillende sociale onrechtvaardigheden aangaat, terwijl ze het werk van feministische iconen benadrukt.



Ondanks het laten vallen van Pearl, beweerden insiders dat Netflix optimistisch blijft over de Archewell-deal en verschillende projecten heeft gepland, waaronder een documentaireserie genaamd Heart of Invictus, die volgt op de recente Invictus Games.
Netflix heeft eind april en begin mei verschillende bezuinigingen doorgevoerd, waaronder het schrappen van twee andere kinderprogramma's en het ontslaan van personeel.
De streamingdienst krabde Dino Daycare, gemaakt door Jeff King, en het Zuid-Aziatische geïnspireerde avontuur Boons and Curses. Beide shows waren al in productie.



Bronnen die bekend zijn met de annuleringen vertelden Deadline dat Netflix producenten had gewaarschuwd om projecten die zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden elders te nemen.
Het is onduidelijk of ze Archewell Productions een soortgelijk advies hebben gegeven. De streaminggigant schold in september 2020 $ 100 miljoen uit in de deal met de hertog en hertogin van Sussex.



Tot nu toe hebben de hertog en hertogin van Sussex nog geen gepubliceerde inhoud voor de streaminggigant geproduceerd. Maar het bedrijf heeft de hoop gevestigd dat hun komende serie, waarin de recente Invictus Games worden gedocumenteerd, waar voor het geld zal blijken te zijn.
Meghan kondigde het nu geannuleerde programma afgelopen juli aan. Ze nam de rol van 'creator en uitvoerend producent' op zich - het was de eerste keer dat de voormalige actrice en Suits-ster in de functie van EP zou werken.
Van filmmaker David Furnish, de echtgenoot van muzikant Elton John, werd ook verwacht dat hij als uitvoerend producent van de serie zou dienen.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.