De hertogin van Cambridge wordt bekritiseerd voor het aanpakken van intellectuele gezondheidsproblemen waarmee zwangere vrouwen worden geconfronteerd nadat ze Meghan Markle niet publiekelijk heeft begeleid.
Op vrijdag werd Kate Middleton ooit voorgesteld als de koninklijke beschermheer van Maternal Mental Health Alliance, een liefdadigheidsgemeenschap in het VK die bestaat uit meer dan 100 bedrijven die van plan zijn meer kennis te geven van de geestelijke gezondheidsproblemen waarmee zwangere vrouwen en nieuwe moeders worden geconfronteerd.
In een video die werd gedeeld op het Twitter-account van Cambridges ter gelegenheid van de week van het intellectuele fitnessbewustzijn van de moeder, zei Middleton dat "niemand immuun is" voor het ervaren van angst en
depressie.
"Het is daarom van cruciaal belang dat iedereen die het moeilijk heeft, op het juiste moment de juiste gids krijgt", zei ze.
Mensen online waren er snel bij om Middleton te bekritiseren omdat ze niet over het onderwerp praatte toen Meghan Markle zei dat ze suïcidale ideeën had tijdens de zwangerschap in 2019.
Markle verklaarde vorig jaar tijdens haar Oprah Winfrey-interview dat ze "niet meer wilde leven" terwijl ze in Londen woonde en zwanger was van haar eerste zoon, Archie. Ze zei dat ze contact had gezocht met de organisatie voor hulp, maar dat ze weg was gegroeid.



"Ik ging naar de instelling en ik zei dat ik ergens heen wilde om hulp te krijgen, dat ik me op geen enkele manier eerder zo gevoeld heb, dat ik ergens heen wilde. En ik kreeg de instructie dat ik dat niet kon, dat het zou niet gepast zijn voor de instelling", vertelde Markle Winfrey.
Een Twitter-gebruiker, @AliciaJ1985, schreef op Twitter: "De #royalfamily zijn niet de prettige pleitbezorgers van #MaternalMentalHealthAwarenessWeek", naast een clip uit Markle's interview met Winfrey.
"Akkoord Hertogin Kate, dus toen Meghan Markle suïcidaal was / mentale fitnesshulp nodig had tijdens haar zwangerschap, waarom heeft ze dan niets van de koninklijke familie gekregen?" Dr. Shola Mos-Shogbamimu, een activist en auteur, schreef op het platform.
"Als je eigen schoonzus faalde, waarom zou ik dan accepteren dat je echt om ons geeft? Oefen wat je predikt," voegde ze eraan toe.
Een Twitter-gebruiker, @unanka, schreef: "Liefdadigheid begint thuis", terwijl elke andere persoon, @Major_Houlihan, schreef: "Ok. Het is oké, tenzij het je familie is, in welk geval, verdedig de foto ten koste van alles."
Het wordt niet langer gewaardeerd als Markle onmiddellijk met de hertog en hertogin van Cambridge over haar worstelingen sprak. Middleton en prins William reageerden nu niet publiekelijk op Markle's opmerkingen over geestelijke gezondheid.
Een woordvoerder van Buckingham Palace verklaarde in een verklaring na het interview met Oprah dat de kwesties die in het interview naar voren kwamen "zeer serieus werden genomen en door middel van de familie privé zullen worden aangepakt".
Vertegenwoordigers van de hertogin van Cambridge weigerden iets op te merken wanneer ze via Insider contact met hen opnemen. Vertegenwoordigers van de hertog en hertogin van Sussex en de Maternal Mental Health Alliance reageerden niet zonder vertraging op het verzoek van Insider om commentaar.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.