Toen de hertog en hertogin van Sussex betrouwbare taken opgaf, beval de koningin hen om het gebruik van de uitdrukking 'koninklijk' te stoppen.
Dus, na publiekelijk te hebben gezeurd over hoe noch de koningin noch de regering de uitdrukking over de hele wereld bezaten, veranderde het in Californië gevestigde paar met tegenzin de naam van hun liefdadigheidswerkgever van Sussex Royal in de MWX Foundation.
De nieuwe titel beschermde hun achternamen, Markle en Windsor, waarbij de X werd beschouwd als een snelle vorm voor Sussex.



Nu is de MWX Foundation, waarvan prins Harry directeur was, echter gesloten, en uit het resterende liquidatiedossier blijkt dat er £130.583 kosten zijn gemaakt bij de afwikkeling ervan.
Documenten die dinsdag zijn gepost, onthullen dat de liefdadigheidsinstelling betalingen heeft ontvangen van £ 92.849 aan vereffenaarskosten en £ 37.734 aan strafrechtelijke kosten.
De vergoeding aan het goede doel bedroeg £ 65.181. Dit komt omdat met vereffenaars Smith Williamson liquidatiekosten zijn overeengekomen van £ 27.447.



Een woord aan vereffenaarsrapporten: 'Tijdsprijzen overtroffen de schatting vanwege de communicatie met de Charity Commission, de hedendaagse en voormalige trustees en een aantal discussies, onderzoeken met derden en langdurige correspondentie met HMRC om belastingvrijstelling te verkrijgen. . . extra kosten zijn voldaan door middel van een derde partij.
'De resterende tijdskosten worden afgeschreven.'
Het maakt de identificatie van de 'derde partij' niet bekend.
Er was een overschot van £ 213.000 door de sluiting. Dit werd vroeger betaald in de vorm van een 'subsidie' aan een 'not-for-profit onderneming', waaronder Harry en Meghan's eco-reisbureau Travalyst Ltd.



Vereffenaars stellen: 'In overeenstemming met de voorwaarden van de subsidieovereenkomst ontvangen we inkomsten- en uitgavenrapporten over het gebruik van de voorraden om aan te tonen dat ze worden gebruikt in overeenstemming met de doelen van het goede doel.'
Het paar is een nieuwe liefdadigheidsstichting begonnen, Archewell, wiens identiteit afkomstig is van de Griekse arche, dat betekent bron van actie, die de titel van hun driejarige zoon Archie inspireerde.
De hertog en hertogin van Sussex weigeren te spreken met de beroemde pers.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.