Koningin Elizabeth heeft in het verleden aangekondigd dat ze dit jaar geen feestjes in de achtertuin zal bijwonen, die de openbare dienst van de gasten verheugen.
Kate Middleton en prins William treden in voor koningin Elizabeth voor een feest in het paleis.
Het koninklijk paar leidde verschillende medewerkers van de koninklijke familie bij het hosten van het derde achtertuinfeest van het seizoen in Buckingham Palace in Londen op woensdag. Kate, 40, en prins William, 39, begroetten veel van de honderden gezelschappen die waren uitgenodigd in de tuinen van de koninklijke residentie in het bewustzijn van hun openbare dienst.



Hoewel het ooit het eerste achtertuinfeest was voor prins William sinds 2019, woonde Kate de bijeenkomst van de slotweek bij in een koraalensemble van Emilia Wickstead, aangevuld met rode accessoires.
Voor het uitje van woensdag koos ze voor een bleek onervaren kostuum dat ze eerder had gedragen en dat via haar privé-naaister was gemaakt. Ze accessoriseerde de lente met een betoverende hoed met een enorme bijpassende lichtgroene bloem.



Het paar werd vergezeld via Prins Edward en Sophie, Gravin van Wessex en Prinses Beatrice.
Er zijn tuinevenementen gehouden in Buckingham Palace, gezien het feit dat de jaren 1860 een manier waren voor de vorst om openbare dienst te erkennen. Naast de omgang met medewerkers van de koninklijke familie, worden bezoekers getrakteerd op thee en cake. (Volgens de website van de koninklijke familie worden er zo'n 27.000 kopjes thee geserveerd en 20.000 sneetjes desserts geconsumeerd!).
Na het annuleren van achtertuinfeesten in 2020 en 2021 vanwege de COVID-19-pandemie, zijn ze dit seizoen weer in volle gang, maar koningin Elizabeth kondigde aan dat ze de bijeenkomsten dit jaar niet zou bijwonen.



De 96-jarige koningin was de afgelopen maanden afwezig bij verschillende openbare uitjes te midden van een reeks fitness-tegenslagen en mobiliteitsproblemen. De tuinfeesten zouden vereisen dat de vorst lange tijd op haar hoede was om de aanwezigen op het gazon te begroeten
Na het evenement van woensdag staat er nog één tuinfeest op de koninklijke kalender, maar de afsluiting van het jaar zal op 29 juni plaatsvinden in het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Schotland.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.