Het was ooit zo snel geopperd als een huis voor pasgetrouwden Harry en Meghan.
Nu wordt gezegd dat het de eerste wens is om eigendommen op het landgoed van Queen's Windsor te kopen voor de hertog en hertogin van Cambridge en hun onstuimige jonge gezin.
Maar zou er een rivaal zijn om Adelaide Cottage over te nemen, op slechts een paar minuten lopen van de privé-appartementen van de koningin in Windsor Castle?
For the Mail is zich ervan bewust dat prins Andrew, die vlakbij in Royal Lodge woont, er al lang oog voor heeft gehad voor zijn jongste dochter, prinses Eugenie, 32. Ze woont samen met haar man, Jack Brooksbank, en hun peuterzoon August in Frogmore Cottage, het huis van de hertog en hertogin van Sussex op het landgoed van de koningin.



Harry en Meghan hebben het bewaard ondanks de overdracht naar de VS, nadat ze tot een niet nader genoemde financiële associatie met de Crown Estate waren gekomen.
In november 2020, een jaar nadat ze het VK hadden verlaten, lieten ze neef Eugenie en haar man binnen. De Yorks hadden hun eerste huis samen verlaten - Ivy Cottage in Kensington Palace - voor een leven op het platteland dat was afgesloten voor de ouders van de prinses .
Maar hoewel het gebaar van Harry en Meghan zeker genereus is, weet het paar dat het misschien niet van lange duur is, vooral als de Sussexen extra regelmatig naar het VK terugkeren.
Toen ze vlak voor Pasen naar de koningin vlogen, verbleven Harry en Meghan in Frogmore in één dag bij Eugenie en haar familie. Maar dat zou absoluut niet verstandig zijn voor een langer verblijf, zeker niet als de Sussexen kinderen Archie en Lilibet op sleeptouw hebben.
Gisteren hebben bronnen in de buurt van de Yorks de Daily Mail laten weten dat Eugenie 'al een tijdje had geprobeerd Adelaide Cottage ondoordringbaar te maken voor wanneer ze uit Frogmore zou verhuizen'. een eigendom dat hij [ook] probeerde te sluiten voor zijn dochter.'



Het is niet duidelijk of ze er toch een activiteit in hebben. En het lijdt geen twijfel dat als het erop aankomt, de Cambridges en hun tieners - allemaal directe erfgenamen van de troon - de eerste weigering zouden krijgen.
Zoals voor het eerst afgedrukt via de Mail, heeft het paar een verhuizing naar Berkshire gepland, rekening houdend met de uiteindelijke 12 maanden en hebben ze Prins George ingeschreven voor een nieuwe universiteit daar, de plaats waar hij naar verwachting in september zal worden vergezeld met de hulp van zijn broers en zussen Charlotte en Lodewijk.
William, 39, en Kate, 40, willen graag dat de kinderen een landelijke opvoeding en gunst krijgen om dichter bij de ouders van de hertogin te zijn, Michael en Carole Middleton, die een hands-on positie innemen in hun opvoeding.
Het paar is verschenen in talloze huizen op het landgoed Windsor, waaronder Frogmore House, dat nu wordt gebruikt voor koninklijke functies, maar een hoogwaardige deal van werk en geld zou willen om in een huishouden te veranderen, en Fort Belvedere.



Beide worden als ongeschikt beschouwd. Ze hebben ook gezocht in particuliere woningen in het gebied.
Maar Adelaide Cottage, dat de afgelopen jaren is gebruikt als een gunst en gunst voor koninklijk personeel en huisgenoten, wil misschien diegene zijn. Het nieuws dat de Cambridges het pand voor het eerst in de gaten hadden gehouden, werd gepubliceerd in de sluitingsmaand Mail on Sunday.
Gisteren werd bovendien beweerd dat het stel, dat via de zomer in hun nieuwe huis wil wonen, het als hun ‘eerste keuze’ beschouwt.
Adelaide Cottage, genesteld in het hart van het niet-openbare 655 hectare grote koninklijke park van het Crown Estate, werd in 1831 gebouwd als een toevluchtsoord voor de echtgenote van Willem IV, koningin Adelaide van Saksen-Meiningen.
Het werd ook erkend als een geliefd huis van koningin Victoria, omdat ze er graag haar ontbijt nam.
De beroemdste voormalige bewoner moet echter de ex-schoonheid van wijlen prinses Margaret zijn, groepskapitein Peter Townsend, wiens affaire met de zus van de koningin een landelijk schandaal veroorzaakte.



Het huisje onderging in 2015 een ingrijpende renovatie, waardoor de Cambridges nu geen miljoenen hoeven te besteden aan het verbouwen van het huis.
Ze hebben tenslotte nog steeds een huis met meer dan 20 kamers, appartement 1A in Kensington Palace en Anmer Hall op het landgoed van Queen's Sandringham.
En Adelaide Cottage beschikt niettemin over originele elementen, waaronder een marmeren Grieks-Egyptische oven en een grote slaapkamer met een gewelfd plafond met vergulde dolfijnen en touwversieringen hergebruikt van het koninklijke jacht Royal George.
Het heeft bovendien zeven in- en uitgangen met poorten naar Windsor Castle, zodat het huishouden in relatieve privacy kan komen en gaan.
Kensington Palace weigerde de resterende nacht commentaar te geven.
Maar de Mail weet dat de komende weken een aankondiging over de plannen van Cambridge wordt verwacht.
Zoals koninklijke residenties gaan, heeft Adelaide Cottage noch de proporties noch de grootsheid van zijn grotere, grotere illustere buurman.
Maar wat het aan gestalte mist, maakt dit ansichtkaart-huisje in de schaduw van Windsor Castle meer dan goed met zijn intrigerende rol in een van de bekendste liefdesaffaires van de 20e eeuw.
Voor teruggekeerd in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, was Adelaide Cottage het genade-en-gunsthuis van groepskapitein Peter Townsend.



Hij was natuurlijk ooit de onstuimige RAF-piloot en later stalknecht van koning George VI die een schandaal zou veroorzaken en de gescheiden minnaar van prinses Margaret zou worden.
Toen het in 1831 werd gebouwd door koning Willem IV te gebruiken voor zijn vrouw koningin Adelaide, was het huisje een dagterugslag voor het koninklijk paar.
Hoewel het schijnbaar uit de gratie raakte bij de koningin na het overlijden van haar man in 1837, bleef het een populaire bestemming voor ontbijt of thee met zijn opvolger, de jongere koningin Victoria.
Zo populair zelfs dat er vroeger een nieuwe persoonlijke rijbaan voor haar werd gecreëerd. Niet alleen dat, haar geliefde King Charles-spaniël, Dash, werd begraven op het terrein.
Maar het meest fascinerende intermezzo in de archieven van het huisje kwam met de benoeming van Peter Townsend tot de staf van de koning.
De piloot van de Battle of Britain was getrouwd met Rosemary en had een zoontje, Giles, en een andere, Hugo, onderweg, toen hij in februari 1944 tot stalmeester van de koning werd benoemd en het gebruik van een genade-en-gunst-eigendom verleende, verscholen achter een drie meter hoge ligusterhaag, op loopafstand van het 'kantoor'.
Adelaide Cottage groeide uit tot de eerste geschikte echtelijke huishoudster voor Townsend en zijn echtgenote na drie jaar huwelijk in oorlogstijd - hoewel het toen terugkwam, was het verre van een glamoureus voorstel.



Stroom werd geleverd langs kabels die joggen vanuit Windsor Castle, maar het moderne was ooit zo negatief dat het alleen een stofzuiger en een kleine elektrisch aangedreven kachel tegelijk zou moeten geleiden.
Het interieur van het huisje was ooit schijnbaar een sombere aangelegenheid, verfraaid met Victoriaans behang en zware meubels, wat mogelijk een verklaring zou kunnen geven voor waarom een ​​jaren vijftig-commentator het als 'poky en onaantrekkelijk' beschreef. Niet dat het een zeker jongere prinses – en haar familie – ervan weerhield om op bezoek te gaan.
Toen de 2e zoon van Townsend werd geboren, werd koning George VI de peetvader van de jongen genoemd en werd de doopthee, met twee prinsessen in opkomst, gehouden in Adelaide.
Zoals een fifties-dossier uit deze krant later zou opmerken: ‘Vroeger was het de eerste van vele zondagse bezoeken. Prinses Elizabeth vond het fijn om met Rosemary te kletsen, terwijl prinses Margaret met de tieners in de tuin speelde en Peter Townsend, buiten dienst, weer in een ligstoel zat.
‘Soms kwamen de koning en de koningin hun dochters ophalen, extra regelmatig rende Peter ze zelf naar huis. Prinses Margaret is op geen enkele manier naar Adelaide Cottage gekomen, tenzij ze ooit vergezeld was via prinses Elizabeth of de koningin.



Margaret was een schoolmeisje toen Townsend voor het eerst in het huisje kwam wonen, maar Margaret werd aanvankelijk grotendeels over het hoofd gezien door Townsend. Hoewel hij behoorlijk indruk op haar maakte. Jaren later zou de prinses, die dertien was op het moment van zijn benoeming, toegeven: 'Toen hij voor het eerst verscheen, was ik verschrikkelijk verliefd op hem.'
Wat spannend om dan te denken aan de bezoeken die de jonge prinses samen met haar oudere zus aan Adelaide Cottage bracht in die naoorlogse jaren en hoe die verliefdheid zich ontwikkelde tot de gepassioneerde affaire die de monarchie op zijn kop zette. Wanneer de vonk ooit is ontstoken, is niet bekend.
Pas nadat de Townsends in 1952 scheidden - en een beroemd moment tijdens de kroning van de koningin het jaar daarop, toen Margaret teder werd gezien terwijl ze een stukje pluis van Townsends revers weghaalde - zou de affaire openbaar worden kennis.
Maar nu wordt algemeen aangenomen dat het jaren eerder begon, in die tijd dat de twee zussen af ​​en toe bezoekers van Adelaide Cottage waren geweest - een tijd waarin Townsend, opmerkelijk genoeg, nooit ver van de koninklijke familie was in zijn werk voor de Koning.
Het was ooit een staatsreis van drie maanden door Zuid-Afrika, vanaf februari 1947 - waarop de twee prinsessen de koning en de koningin vergezelden - die Townsend, 32, en Margaret, toen bijna 17, in bijna constant gezelschap brachten. Een deel van de positie van de stalmeester was ooit om de jongere te begeleiden - de twee hebben elke dag bij elkaars werkgever gezeten, eropuit getrokken en de bezienswaardigheden bekeken.
Ze zou later tegen een vertrouwelinge zeggen: 'We reden elke ochtend samen in dat buitengewoon goede land, bij prachtig weer. Toen werd ik in werkelijkheid verliefd op hem.'



In 2017 publiceerde Daily Mail-columnist Craig Brown hoe een lezer van zijn e-boek over Margaret - Ma'am Darling: 99 Glimpses Of Princess Margaret - schone gegevens had opgegraven die sommigen als schokkend zouden kunnen beschouwen.
Wat het waarschuwde, was dat de affaire jaren in het verleden begon dan algemeen wordt aangenomen. Het lijkt er inderdaad op dat toen de prinses het schip Edinburgh Castle te water liet op 16 oktober 1947, ze al een relatie had met Townsend, die toen 32 was en vader van twee jongere zonen.
Hoewel er geen bewijs is dat ze in dat stadium intiem waren, had de lezer aantekeningen gevonden tussen gerenommeerd papier waaruit bleek dat tijdens het bezoek aan de scheepswerf, waarbij Townsend haar vergezelde, vroeger een verzoek werd gedaan om aangrenzende slaapkamers in Hillsborough te hebben. Castle, de respectabele woning van de toenmalige gouverneur in Belfast.
Werd dit verzoek aangespoord met behulp van een intimiteit die al was opgezet in Adelaide Cottage?
Verder bewijs van de nabijheid van het paar toen Townsend in het Windsor-huis woonde, werd hier gevonden in Sarah Bradford's biografie van de koningin uit 2002. Ze vertelde hoe hovelingen zagen dat Townsend meer tijd met Margaret doorbracht toen zijn huwelijk op de klippen liep.
Een hoveling herinnerde zich dat hij in het huisje was voor de verjaardag van een van de Townsend-kinderen. 'De smartphone ging en het was iemand die uitsprak: "Zou Peter met prinses Margaret gaan rijden?" Hij had nu eens geen dienst. En hij ging.'



Townsend en zijn familie stoppen Adelaide Cottage in 1952, toen hij scheidde van Rosemary.
De affaire zou echter gedoemd zijn door de Royal Marriages Act, waarin werd vermeld dat geen enkel lid van de koninklijke familie ooit toestemming had gekregen om met een gescheiden vrouw te trouwen, terwijl de ex-partner ooit nog in leven was. Op 31 oktober 1955 kondigde de prinses aan dat zij en Townsend niet langer zouden trouwen.
Sindsdien is het huisje de thuisbasis van een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders en hovelingen, samen met de meesten momenteel Simon Rhodes, zoon van de neef van de koningin en prettige vriend Margaret Rhodes, die in 2016 stierf.



Maar voor het grootste deel was Adelaide Cottage lager in de achtergrond weggezonken onder de schaduw van de grijze muren van Windsor Castle.
Zal het nu weer in het hoogtepunt worden gestoken?

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.