"Leden van de koninklijke familie zullen in elk land bijeenkomsten bijwonen, inclusief openbare gelegenheden ter gelegenheid van de gelegenheid", kondigde Buckingham Palace aan.
Kate Middleton en prins William zullen de vieringen voor het platina jubileum van koningin Elizabeth leiden in de twee Britse.
De hertog en hertogin van Cambridge zullen de oudste deelnemers van de koninklijke familie zijn om een ​​rondleiding door de achtertuin van Londen te maken tijdens het feestelijke weekend van de monarch volgende maand.
Het koninklijk paar gaat naar Wales, de plaats waar ze een paar jaar woonden toen ze meer dan tien jaar geleden voor het eerst trouwden, terwijl prinses Anne naar Schotland gaat en prins Edward en Sophie, de gravin van Wessex, naar Noord-Ierland gaan.



"In de loop van het centrale weekend zullen leden van de koninklijke familie naar de naties van het Verenigd Koninkrijk gaan om het platina jubileum te vieren. Leden van de koninklijke familie zullen in elk land bijeenkomsten bijwonen, inclusief openbare gelegenheden ter gelegenheid van de gelegenheid ', introduceerde het paleis in een verklaring.
Koninklijke bronnen houden er rekening mee dat de vorst en wijlen haar echtgenoot prins Philip tijdens het gouden en diamanten jubileum van de koningin vele locaties in Groot-Brittannië hebben bezocht, terwijl ze op koninklijke leer reisden in de aanloop naar de vieringen van het jubileumweekend.
Dat was deze 12 maanden niet mogelijk aangezien de koningin nu zesennegentig is en in grote lijnen beperkt is tot minder zware verplichtingen in Windsor Castle, dus het huishouden en hun adviseurs denken dat het schrijnend zou zijn om enkele van de senior leden van de koninklijke huishouding haar te laten vertegenwoordigen Majestueuze achtertuin van Londen en het hele land.
Er zijn geen data of belangrijke regio-punten geverifieerd voor de wegdagen, die begin juni ergens in het centrale weekend zullen plaatsvinden.



De belangrijke vieringen voor het platina jubileum beginnen op donderdag 2 juni met de standaard verjaardagsparade, Trooping the Colour. Vrijdag werd aangekondigd dat hoewel prins Harry en Meghan Markle hebben vastgesteld dat ze volgende maand naar het VK zullen reizen, ze nu niet zullen verschijnen op het balkon van Buckingham Palace bij de halte van de parade.
De hertog en hertogin van Sussex zijn uitgesloten van de line-up omdat ze geen werkende leden van de koninklijke familie zijn, zei een woordvoerder van het paleis.
Harry's oom Prins Andrew, die niet langer een werkende royal is na zijn band met veroordeelde seksdader Jeffrey Epstein, zal ook niet langer op het balkon worden gedekt voor Trooping the Colour, dat elk jaar de authentieke verjaardag van de koningin markeert.
"Na zorgvuldige overweging heeft de koningin besloten dat de typische Trooping the Colour-balkonlook van dit jaar op donderdag 2 juni beperkt zal zijn tot Hare Majesteit en de deelnemers van de koninklijke familie die momenteel legitieme openbare taken vervullen namens de koningin," zei een woordvoerder van Buckingham Palace.
De balkonlook omvat daarom de koningin, prins Charles, Camilla, hertogin van Cornwall, William en Kate en hun drie kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Ook zullen prinses Anne en haar man, prins Edward, en Sophie, gravin van Wessex, en hun twee kinderen en de neven van de koningin, de hertog van Kent, de hertog en hertogin van Gloucester, en prinses Alexandra aanwezig zijn.



De woordvoerder van Prins Harry en Meghan Markle kondigde aan dat ze met hun twee kinderen Archie Harrison en dochter Lilibet Diana naar het VK zouden komen. Platina jubileumvieringen in juni met hun kinderen."
Om de herdenkingsweek te beginnen, wordt er een unieke documentaire uitgezonden met nooit eerder vertoonde binnenlandse films van de vorst – inclusief een charmante seconde toen ze zich verloofde met prins Philip. De toenmalige prinses Elizabeth wordt gezien terwijl ze naar haar verlovingsring straalt voor de duur van een vakantie naar Balmoral Castle in Schotland in 1946 - mooi voordat haar aanstaande huwelijksceremonie werd aangekondigd.
De film maakt gebruik van unieke homemovies, die vaak zijn opgenomen via individuen van de koninklijke familie, die dateren uit de jaren 1920. Ze zijn lange tijd privé bewaard gebleven via het British Film Institute in opdracht van de Royal Collection Trust.
De film zal op 29 mei worden uitgezonden op de BBC en de streaming-iPlayer-carrier en de omroeporganisatie zegt dat de documentaire de ervaring van de koningin zal laten zien van in een kinderwagen door haar moeder naar haar kroning op 27-jarige leeftijd in 1953. Elizabeth trad toe tot de troon in februari 1952 na de dood van haar vader George VI.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.