De prins van Wales heeft de koninklijke familie hulde gebracht aan zijn oudste zoon, de hertog van Cambridge, met een zoete serie throwback-foto's ter gelegenheid van zijn 40e verjaardag vandaag.
Prins Charles, 73, stuurde vanmorgen de verjaardagswensen van Prins William op zijn Instagram-account door een aantal foto's te delen die het duo samen laten zien.
'Ik wens de hertog van Cambridge een zeer gelukkige veertigste verjaardag!', stond er op, naast een foto van Charles die een kind William vasthoudt, en elke andere foto waarop het vader- en zoonpaar te zien is op een snowboardtrip.
Ondertussen deelde het Instagram-account van de koninklijke familie van de koningin ook foto's om de mijlpaal van William te markeren, met als onderschrift: 'Gelukkige veertigste verjaardag voor de hertog van Cambridge!





'Prins William Arthur Philip Louis is de oudste zoon van The Prince of Wales en Diana, Princess of Wales. Hij werd geboren op 21 juni 1982 om 21.03 uur in het St Mary's Hospital, Paddington, Londen.
'Een bulletin, geplaatst op de poorten van Buckingham Palace, kondigde aan dat hij 7 pond 1 1/2 oz woog.'
De publicatie omvatte een foto van William als een kleintje en vervolgens meer dan één foto van Hare Majesteit afgebeeld naast haar kleinzoon.
Elders legde een 1/3 foto, gedeeld door de prins van Wales, Charles, William, Camilla en een jonge prins George vast tijdens een Trooping the Colour-optreden op het balkon van Buckingham Palace in Londen.
Vroeger waren er ook twee afbeeldingen van de Prins van Wales en de Hertog van Cambridge, gekleed in hun landkleding terwijl ze met elkaar poseerden.





Koninklijke volgers reageerden snel op de post van Clarence House, met één schrijven: 'Laatste foto is zo schattig. Gefeliciteerd met je verjaardag prins William.'
Een ander zei: 'Wat een snoepserie foto's - veertig al, jeetje, de tijd vliegt...'
De publicatie komt na berichten dat prins William dit zomerseizoen een gezamenlijke viering van de 40e verjaardag met Kate Middleton zal houden in Windsor Castle of Sandringham nadat de eigen vieringen van de hertogin zijn geannuleerd.
Koninklijke bronnen hebben onthuld dat de hertog en hertogin 'hun historische verjaardagen in stijl moeten vieren', in een levensstijl voor het gezin waarin meerdere leden hun enorme bashes samenwerken.
De 96-jarige koningin zal haar aanwezigheid echter niet langer bevestigen tot de dag van het feest, in overeenstemming met de Mirror, vanwege het feit van haar mobiliteitsproblemen waardoor ze zich de afgelopen maanden met tegenzin heeft teruggetrokken uit vele koninklijke optredens.





De hertogin van Cambridge genoot in januari van haar 40e in de natiestaat Norfolk, in een meer intieme affaire met gewoon vrienden en familie in het huis van Cambridges, Amner Hall, vanwege het coronavirus.
Destijds zei een bron: 'Er zijn waarschijnlijk ingehouden vieringen voor de hertogin. Ze koos sowieso niet voor iets flitsends – het is nu niet bepaald haar ding – maar zeker gezien het huidige lokale weer wat waarschijnlijk zal worden verkleind.'





Een soortgelijke koninklijke knieën als wat deze zomer wordt verwacht, werd ooit opnieuw gehouden in Windsor Castle in juni 2000, waar het huishouden samenkwam voor de 18e verjaardag van prins William, de 50e van prinses Anne, de 70e van prinses Margaret en de 40e van Andrew.
En voor het eerst zal de hertog zijn verjaardag niet meer laten markeren met behulp van het wapperen van de vlaggen van de Unie.





De koningin en prins Charles zullen de enige royals zijn die op hun verjaardag worden geëerd met de vlag van de Unie die over overheidsgebouwen zal vliegen.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.