Koningin Elizabeth liet eerder weten dat ze dit jaar geen van de tuinevenementen zal bijwonen.
Kate Middleton woonde haar eerste koninklijke achtertuinfeest bij sinds 2019 - en ze introduceerde wat lentegejuich met haar outfit.
De 40-jarige hertogin van Cambridge vergezelde prins Edward, Sophie, gravin van Wessex en prinses Alexandra, de nicht van koningin Elizabeth, voor het verjaardagsfeestje in de achtertuin van Buckingham Palace, terwijl haar echtgenoot prins William een ​​andere reis had bij de Inwijding van het Submariner Memorial in de National Memorial Arboretum.



Kate droeg een koraalensemble door Emilia Wickstead te gebruiken met bijpassende hakken en een levendig rode fascinator die ze droeg voor Trooping the Color in 2017, en begroette veel van de honderden gasten die waren uitgenodigd in de tuinen van het paleis om hun openbare dienst te erkennen.
Prins Edward, 58, verscheen keurig in een ochtendbadpak en hoge hoed, terwijl zijn vrouw Sophie, 57, koos voor een jurk met bloemenprint en een grillige tovenaar.



De royals hadden zelfs een speciale traktatie voor het buitenevenement: uitstekend weer! Tijdens het eerste verjaardagsfeest in de achtertuin van de 12 maanden vorige week droegen prins Charles, zijn vrouw Camilla, hertogin van Cornwall en prinses Anne paraplu's terwijl ze vochten tegen regenbuien. (In feite heeft de koningin in het vorige gezegd dat het klimaat "een beetje zorgwekkend kan zijn" als het gaat om het geven van deze feesten.)
Er werden tuinevenementen gehouden in Buckingham Palace om de reden dat de jaren 1860 een manier waren voor de vorst om openbare dienstverlening te begrijpen. Naast de omgang met leden van de koninklijke familie, worden vrienden behandeld voor thee en cake. (Volgens de website van de koninklijke familie worden er zo'n 27.000 kopjes thee geserveerd en 20.000 sneetjes desserts geconsumeerd!).



Na het annuleren van achtertuinfeesten in 2020 en 2021 vanwege de COVID-19-pandemie, zijn ze dit seizoen weer in volle gang - koningin Elizabeth kondigde echter aan dit jaar niet naar de bijeenkomsten te gaan.
De 96-jarige koningin was de afgelopen maanden afwezig bij een aantal openbare uitstapjes te midden van een reeks fitness-tegenslagen en mobiliteitsproblemen. De achtertuinfeesten zouden vereisen dat de vorst lange tijd op haar been was om de aanwezigen op het gazon te begroeten.



Deze maand staat er nog een verjaardagsfeestje in de tuin in Buckingham Palace gepland, net als een verjaardagsfeestje in het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Schotland, op 29 juni.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.