De hertogin van Cambridge verschijnt ook in een privévideo voor Maternal Mental Health Awareness Week.
Kate Middleton werkt eraan om moeders te helpen met hun mentale welzijn.
Kensington Palace heeft donderdagavond aangekondigd dat de hertogin van Cambridge nu de koninklijke koper is van de Maternal Mental Health Alliance, een Britse liefdadigheidsinstelling die samen meer dan honderd instanties samenbrengt die ervoor zorgen dat meisjes en gezinnen die worden getroffen door perinatale intellectuele fitnessproblemen het recht van toegang krijgen tot hoogwaardige, volledige zorg en ondersteuning. De aankondiging komt tijdens de Maternal Mental Health Awareness Week.
Kate, 40, zei in een videoboodschap: "We begrijpen allemaal dat zwangerschap, bevalling en de eerste maanden en jaren van het leven van een kind enorm veeleisend kunnen zijn. Ouders voelen zich vaak eenzaam en overweldigd door deze vroege jaren. Ongeveer 20% van de vrouwen in het VK wordt gesuggereerd om perinatale intellectuele ziekte te ervaren. Helaas begrijpen we ook dat veel meer mensen in stilte lijden."
Ze vervolgt: "Niemand is immuun voor het ervaren van angst en wanhoop op een bepaald moment van deze tijd. Het is daarom van cruciaal belang dat al diegenen die het misschien moeilijk hebben op het juiste moment de juiste hulp krijgen, zodat ze in een positie om deze emoties te delen, behoudens bezorgdheid over oordeel en toegang kunnen krijgen tot de informatie, zorg en ondersteuning die ze willen herstellen."
Kate – die moeder is van prins George, 8, prinses Charlotte, 7 en prins Louis, vier – verklaarde dat ze “extreem trots” was om shopper van de organisatie te worden.
"Er is nog veel meer te doen. En het is aan ieder van ons om vader en moeder en verzorgers te begeleiden, en al degenen die tegenwoordig adolescenten opvoeden," zei ze. "Omdat we door ervoor te zorgen dat de volgende generatie jongeren kan gedijen, we kunnen helpen een sterkere, gezondere en extra verzorgende samenleving op te bouwen waar we allemaal baat bij hebben."



Het patronaat sluit nauw aan bij Kate's voortdurende werk aan elke intellectuele geschiktheid en het belang van de ontwikkeling van jonge kinderen.
Vorige week stapte Kate uit met prinses Anne voor een bezoek aan het Londense hoofdkantoor van het Royal College of Midwives en het Royal College of Obstetricians and Gynecologists - waarvan Anne en Kate respectievelijke beschermheren zijn.
In 2020 kocht Kate privé over haar ervaringen op een bepaald moment van de bevalling, waaruit bleek dat ze zich voor alle drie haar bevallingen tot 'hypnobirthing' wendde. Terwijl ze vecht tegen hyperemesis gravidarum, een extreme vorm van ochtendkwaal die ze tijdens elke zwangerschap had, zegt Kate dat ze het op zich heeft genomen om meer te weten te komen over de geboortemethode.
"Ik heb vreselijke ochtendmisselijkheid, dus ik ben niet de gelukkigste van alle zwangere mensen", zei Kate in een onthullend interview op de Happy Mum, Happy Baby-podcast in februari 2020.
In een rondetafelgesprek gingen de twee prinsessen in dialoog met professionals en kersverse moeders over de maatregelen die worden genomen om ongelijkheden in de kraamzorg aan te pakken. En ze hadden een deel van het baanbrekende werk gezien dat wordt verricht om integrale gynaecologische competenties op wijkniveau en wereldwijd te versterken.
Dr. Edward Morris, voorzitter van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, adviseerde PEOPLE: "Wat me opviel was de manier waarop hun Koninklijke Hoogheden zowel geïnteresseerd als erg nieuwsgierig waren naar wat we hebben gedaan en zeer niet-openbare vragen stelden - heel veel over het zoeken naar toekomstige generaties en het zorgen voor moeders van tegenwoordig voor het gewin van vrouwen en tieners van morgen."

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.