Gewonde veteranen liefdadigheidsinstelling Help for Heroes zal niet langer Team UK leiden op de Invictus Games na hun opleiding en het kiezen van de groep gezien het feit dat Prins Harry het toernooi in 2014 lanceerde.
Het ministerie van Defensie heeft de liefdadigheidsinstelling van zijn verplichtingen ontdaan en zei dat het Royal British Legion in de toekomst het hoofdteam UK zal overnemen tijdens het evenement voor gewonde veteranen.
De regering zei dat de keuze was gemaakt omdat het Royal British Legion, waarvan de koningin beschermvrouw is, 'meer personeel', 'financiering veiligstellen' en 'een toezegging om de bemanning in de toekomst te helpen' zou moeten leveren.
Het evenement werd in 2014 gelanceerd door Prins Harry nadat hij de 12 maanden ervoor een keer was geprikkeld door een vergelijkbare draagmatch in de VS. Hij heeft nu niet publiekelijk gereageerd op de informatie.



In een vandaag uitgebrachte verklaring zei Help for Heroes te willen benadrukken dat de beslissing ooit uit hun handen was.
Lis Skeet, Services Director bij Help for Heroes voegde toe: 'Help for Heroes is buitengewoon trots om Team UK te hebben getraind, ondersteund en geleverd voor de vorige vijf Invictus Games.
'Na omvangrijke discussies is echter met hulp van het MOD besloten dat de Royal British Legion de komende 5 jaar het end-to-end transport van Team UK naar de Invictus Games zal leiden en bovendien de belangrijkste financier van het programma.



'Helaas zullen we ons daarom in Invictus Team UK niet meer direct zorgen maken.
'We willen benadrukken dat dit niet langer een keuze was die we zelf hebben gemaakt. We zijn ons ervan bewust dat The Games een speciale positie blijft spelen in het licht schijnen op de capaciteiten van gewonde veteranen.
'Het ministerie van Defensie heeft voorstellen van het Invictus UK-partnerschap in overweging genomen en heeft ervoor gekozen deze route vooruit te schuiven.



'Ons aandachtspunt ligt nu bij het helpen van grotere mensen in het VK, in hun gemeenschappen, als onderdeel van het nakomen van onze belofte om hier te zijn voor gewonde veteranen zo lang als ze ons willen.'
De liefdadigheidsinstelling zei dat het haar werk zou blijven doen en gewonde veteranen en personeel zou helpen.
Het voegde eraan toe: 'Natuurlijk zullen we Team UK blijven aanmoedigen en lijken we vooruit te lopen om te zien wat de Invictus Games in de toekomst zal bereiken.'



Rapporten van de Express suggereren dat de liefdadigheidsinstelling haar beheersbare juridische verantwoordelijkheid had willen verminderen als er een financieringstekort was, maar erop had aangedrongen om door te gaan met Team UK.
De Invictus Games is een multisportevenement dat openstaat voor alle gewonden, gewonden en zieken in dienst van het personeel en veteranen, dat werd gelanceerd via de terugkeer van prins Harry in 2014.
De hertog van Sussex, beschermheer van de Invictus Games Foundation, kwam op het idee nadat hij getuige was geweest van de invloed die sport had op gewonde troopers tijdens de Warrior Games in de VS.
De 37-jarige heeft zich nu niet publiekelijk uitgesproken over het beëindigen van de betrokkenheid van Help for Heroes.



Voorafgaand aan de aankondiging was Help for Heroes verantwoordelijk voor het trainen van 59 tegenstanders die waren gekozen om Team UK te vertegenwoordigen, gezien het begin van de games.
Dit betrof het webhosten van coachingskampen en het ondersteunen van de sporters in de aanloop naar en bij de evenementen.
Het Ministerie van Defensie stond erop dat het Royal British Legion een veiligere toekomst bood voor de deelname van Team UK aan de spelen.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.