Queen besluit dat alleen werkende royals zullen verschijnen na het platina-jubileum dat de kleur op 2 juni trekt.
De Hertog en Hertogin van Sussex en Hertog van York zullen zich nu niet bij andere leden van het koningshuis op het balkon van Buckingham Palace voegen na de inkleuring die het platina-jubileumfeest van de koningin inluidt.
De koningin heeft besloten dat aan het einde van de ceremonie op donderdag 2 juni uitsluitend werkende royals zich op het balkon zullen verzamelen voor de standaard flypas.
Een bron bij Buckingham Palace zei: "Na zorgvuldige overweging heeft de koningin besloten dat de reguliere trooping the shade balkon-look op donderdag 2 juni dit jaar beperkt zal zijn tot Hare Majesteit en de leden van de koninklijke huishouding die momenteel legitieme publieke verantwoordelijkheden hebben namens de koningin."



Andere familieleden, waaronder Harry, Meghan en Andrew, zullen worden uitgenodigd voor jubileumactiviteiten, zoals een dankzegging in de St Paul's Cathedral. Hulpverleners hebben niet langer geverifieerd of ontkend dat het jubileumweekend misschien een 2e balkonoptreden wil hebben, na het jubileumfestival op zondag 5 juni, waarvoor verschillende huishoudens zouden moeten worden uitgenodigd.
De bron zei dat familiebijdragers zouden worden uitgenodigd voor de jubileumevenementen. “Dat hebben we constant duidelijk gemaakt.”
Harry en Meghan zouden door de koningin zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een jubileumoptreden op het balkon na het korte ingehouden bezoek van het paar aan zijn grootmoeder op weg naar de Invictus Games in Nederland vorige maand.



Een woordvoerder van het paar zei: "Prins Harry en Meghan zijn opgewonden en vereerd om in juni met hun kinderen de platina-jubileumvieringen van de koningin bij te wonen." Het zal de eerste keer zijn dat Harry en Meghan hun gezin naar het VK hebben afgeleverd vanwege hun vertrek naar de VS.
Tijdens het diamanten jubileum werden slechts zes personen van de koninklijke huishouding - de koningin, prins Charles, de hertogin van Cornwall, prins William, de hertogin van Cambridge en Harry - op het balkon beschouwd, geïnterpreteerd als een weerspiegeling van Charles' behoefte aan een afgeslankte monarchie. Tijdens het gouden jubileum verscheen het koninklijk huis na de jubileumoptocht op het balkon.
Het trooperende balkon-uiterlijk is de enige getest in versterking van dit jubileum. Het selectiepotentieel van de koningin dat ze op het balkon zal worden vergezeld door Charles en Camilla, William en Kate, de graaf en gravin van Wessex, de prinses Royal, de hertog en hertogin van Gloucester, de hertog van Kent en prinses Alexandra . Daarnaast worden de Cambridge- en Wessex-jongeren verwacht, evenals Sir Tim Laurence, de echtgenoot van prinses Anne.



De koningin, die verschillende lopende spraakmakende afspraken heeft afgezegd vanwege mobiliteitsproblemen, zou van plan zijn deel te nemen aan de vieringen, maar het is niet bekend welke activiteiten ze zal bijwonen.
Het aanbod zei: "Hare Majesteit kijkt uit naar het weekend en zal deelnemen aan de vieringen, maar haar aanwezigheid zal niet langer worden bevestigd tot veel dichter bij de tijd of zelfs op de dag zelf."
Ondertussen heeft Buckingham Palace gedrukt dat de Gold State Coach, beschouwd bij kroningen, jubilea en verschillende spraakmakende evenementen, als je bedenkt dat het ooit werd gebouwd in 1762, een schijnwerper zal zijn van de platina-jubileumverkiezing.
Het wordt getrokken met behulp van acht Windsor Grey-paarden langs de festivalroute op zondag 5 juni. De koningin zelf zal er nu niet in zitten, maar in de vernieuwde instructievensters zullen archiefbeelden van de jongere koningin te zien zijn die zijn opgenomen op kroningsdag.
De op twee na oudste nog bestaande trein in het VK, gemaakt van verguld hout en met een gewicht van vier ton, zal de eerste keer in 20 jaar in de straten van Londen zijn.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.