De koningin straalde tegenwoordig van plezier en plezier toen ze aankwam op de Royal Windsor Horse Show - een van haar favoriete gelegenheden van de 12 maanden - ondanks aanhoudende mobiliteitsproblemen die haar dwongen om de Staatsopening van het Parlement deze week niet te bezoeken.
De 96-jarige monarch, met een zonnebril op, karmozijnrode lippenstift en nonchalant gekleed in een witte blouse en een donker vest, zag er goed uit terwijl ze haar paard Balmoral Leia zag strijden.
Ze draaide haar raam open en praatte geanimeerd met medefestivalgangers die het evenement in de afgelopen negenenzeventig jaar op geen enkele manier hadden verwaarloosd, en het publiek leek even dolblij om haar te zien.
Maar nadat ze dinsdag op doktersvoorschrift de Queen's Speech had gemist omdat ze worstelt met lopen of lange tijd staan, koos Hare Majesteit ervoor om op de passagiersstoel van haar Range Rover te blijven, de plek waar ze met voorbijgangers sprak en naar paarden keek in de parade ring.



Het kwam hier nadat ze deze week een geheime dagtocht had gemaakt om haar eigen paarden te zien terwijl ze gisteren de eerste dag van de wedstrijd negeerde. 14 van haar dieren zullen de komende dagen deelnemen, en de monarch was zichtbaar verheugd om ze in actie te zien.
De Royal Windsor Horse Show was ook geliefd vanwege haar man, prins Philip, die afgelopen april op 99-jarige leeftijd stierf, dus het bijwonen van deze dag zal elk een aangrijpende en een zalige herinnering zijn aan hun 73-jarige huwelijk.
Toen de Range Rover dicht bij de paradering stopte, sprak de koningin door het open autoraam met een kleine groep, die waarschijnlijk officieren van de show zou zijn.
Ze leek ontspannen, glimlachend en lachend terwijl ze praatte, terwijl slechts een paar meter verderop tientallen fotografen probeerden het moment te grijpen.



In de paradering werden paarden op de proef gesteld terwijl een plezierig klassiek deuntje ooit over het openbare uitrustingssysteem werd gespeeld.
Tientallen leden van het publiek wilden ook graag een aandenken aan de gelegenheid hebben en spaarden digicam-telefoons om hun glimp van de koningin op te nemen.
De monarch werd ooit in het openbaar beschouwd toen ze in maart een aanbieder bijwoonde ter herdenking van het bestaan ​​van haar overleden echtgenoot, de hertog van Edinburgh, met hooggeplaatste leden van het koningshuis en een congregatie van honderden.





Ze bereikte haar platina-jubileum in februari, overwon een aanval van Covid nadat ze die maand positief had getest, en vierde haar 96e verjaardag op 21 april privé op haar landgoed Sandringham.
Afgelopen oktober bracht ze een nacht door in de kliniek en gedurende de volgende drie maanden was ze onder doktersvoorschrift om alleen milde verantwoordelijkheden te nemen, dus miste ze een aantal prominente evenementen.
De koningin heeft in het openbaar een wandelstok gebruikt omdat ze afgelopen oktober een aanbieder bijwoonde ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​van het Royal British Legion.
De show, die de vorige dag begon en tot zondag duurt, is het favoriete toernooi van de koningin van de 12 maanden, maar prinses Beatrice trad op voor Hare Majesteit tijdens een 'generale repetitie' voor de festiviteiten van zondagavond.



Er werd ooit beweerd dat Beatrice 'opgetogen was om gevraagd te worden om de functie van koningin te spelen' om er zeker van te zijn dat de wedstrijd 'vlekkeloos zou verlopen als Hare Majesteit op deze manier de Royal Windsor Horse Show zou willen bijwonen'.
In plaats van het evenement bij te wonen, koos de koningin ervoor om haar eigen paarden te bezoeken. Ze heeft de tentoonstelling in 79 jaar niet over het hoofd gezien en dit jaar zullen 14 van haar paarden deelnemen aan de wedstrijd.



De koningin zou op 500 meter van haar flats in Windsor Castle worden gereden om haar vijfjarige ruin First Responder te zien strijden, maar haar blik werd ineens als offensief bestempeld minuten voordat het paard ooit zou deelnemen .
Vervolgens bezocht ze privé haar andere paarden die deelnamen aan de wedstrijd in de Royal Mews in het kasteel, zo blijkt uit beoordelingen.
Het kwam toen deze week de koningin zich voor het eerst in negenenvijftig jaar op dramatische wijze terugtrok uit de Staatsopening van het Parlement vanwege haar groeiende mobiliteitsproblemen. Prins Charles neemt haar toespraak voor het eerst onder de loep, vergezeld van prins William, die nog nooit eerder aanwezig was.





En er is gepubliceerd dat Beatrice en Edo, evenals prinses Eugenie, 32, en haar man Jack Brooskbank, samen met verschillende verschillende leden van het koningshuis, tijdens de viering van het jubileum van de koningin niet op het balkon van Buckingham Palace zullen kijken.



Het uiterlijk van het balkon, dat vaak wordt gezien als het middelpunt van belangrijke koninklijke gelegenheden, waaronder Trooping the Color en bruiloften, ziet vaak het langdurige huishouden van de koningin verzamelen om een ​​flypast te kijken en is een ongewone kans voor fans om de hele familie bij elkaar te zien.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.