De koningin heeft een lijn in het zand getrokken met de schokbewering van vandaag - wat de reactie van Harry en Meghan des te vreemder maakt.
Laten we koningin Victoria de schuld geven, zullen we? Omdat er echt veranderingen zijn in de koninklijke MO die ze heeft ingeluid en die nog steeds op de loer ligt.
Het was Victoria die begon met het op maat vrijgeven van foto's van haar kinderen aan de pers; we kunnen haar de schuld geven van de Britse erfenis van gewelddadige kolonisatie in delen van Afrika en India; en als de grootmoeder van Europa, voor de ontvouwing van een ongewone vorm van hemofilie via de koninklijke huizen op het continent.



De Palace augurk van vandaag omvat het aanstaande Buckingham Palace balkon-uiterlijk van de familie, een oefening die Victoria in 1851 begon tijdens de vieringen voor de Grote Tentoonstelling toen ze naar buiten stapte om een ​​​​plekje te zwaaien naar de wijdverbreide verzamelde menigte beneden.
Over minder dan een maand zal onze hedendaagse koningin haar platina jubileum vieren met een vierdaagse openbare excursie en het hele land door de knieën. Het begint allemaal met Trooping the Colour en de inmiddels in steen gebeitelde traditie van de koninklijke familie die optreedt na de ceremonie op het balkon van Buckingham Palace.



Maar zaterdagochtend vroeg kwam de informatie naar buiten dat Hare Majesteit haar enorme rode pen had tevoorschijn gehaald en de gastenlijst voor dit iconische moment had ingekort, waardoor niet alleen al deze meer dan een paar kinloze Kents, Gloucesters en minder bekende Windsors die verstoppen de pagina's van Tatler, maar tal van zeer grote namen.
Vooral verbannen? Harry en Megan, hertog en hertogin van Sussex en prins Andrew.
In een plotselinge aankondiging verklaarde het paleis dat alleen die Windsors "die momenteel legitieme openbare taken toewijzen" dit jaar op het balkon zouden worden toegestaan, met een sterk verminderde grote verscheidenheid aan genodigden die mogen deelnemen.



Voorbij zijn nu niet alleen de Sussexen en de hertog van York, maar zijn dochters, prinsessen Beatrice en Eugenie en hun families. Prinses Anne's zoon Peter Phillips en dochter Zara Tindall en hun echtgenoten en kinderen staan ​​ook niet op de lijst. Dat geldt ook voor de nicht en neef van de koningin, de graaf van Snowdon en Lady Sarah Chatto.



Het is echter geruststellend om te weten dat niets de flair van de afvallige Sussexes voor het dramatische heeft verminderd. Na maandenlang te hebben geweigerd te bevestigen of ze zouden terugkeren naar het VK voor het grote evenement van zijn grootmoeder, amper 17 minuten nadat de aankondiging van het paleis was geland, verklaarde een woordvoerster van het paar dat ze "opgewonden en vereerd zijn om de viering van het platina jubileum van de koningin bij te wonen" en zullen ook hun jongen meebrengen.
Volgens de Telegraph was het team van de hertog en hertogin met de hulp van het paleis op de hoogte gebracht van het balkondecreet voordat het openbaar werd gemaakt en dat hun RSVP om elf uur 'naar verluidt een last-minute beslissing was'. Het nieuws dat ze van plan waren een fase van het jubileum te worden, verraste ook "sommigen in het paleis", zo werd ooit ook gemeld.



Wat hier zonder twijfel verbijsterend is, is niet dat Harry en Meghan hun drie jaar oude zoon Archie en bijna een jaar oude dochter Lilbet terug naar Blighty zullen brengen, maar dat ze dit doen nadat ze nogal vernederend zijn gedwongen om te accepteren tweederangs status.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.