De beladen relatie tussen prins Charles en prins Harry lijkt een stuk extra rotsachtig te worden als Charles een enorme stap zet.
Ik betwijfel duidelijk of de koningin ooit heeft geluisterd naar iets van of vaag zoals Bob Dylan (behalve misschien als ze ooit onder druk werd gezet om door Prins Edward te gaan zitten en een doe-het-algehele uitvoering van Hair op te voeren, volledig gesmeed met onwillige lakeien) maar als er één tekst is dat komt tegenwoordig meteen op het idee dat het "de gevallen zijn dat ze veranderen".
Op woensdag in het VK spetterde bijna elke krant, behalve ik gok de Daily Worker, bijna dezelfde foto's op de voorpagina's - die van een nauwelijks grauwe prins Charles naast zijn moeders keizerlijke staatskroon terwijl hij voorzitter was de koninkrijksopening van het parlement op haar locatie vanwege een slechte gezondheid.



Al maanden lijdt de koningin aan wat Buckingham Palace 'episodische mobiliteitsproblemen' noemt, een zin zonder enig echt detail en die alles doet om de groeiende angst weg te nemen over hoe ernstig haar gezondheidsproblemen eigenlijk kunnen zijn .
Ongespecificeerd zouden deze problemen kunnen zijn, maar ze zijn in werkelijkheid in slechte gezondheid, waardoor ze gedwongen is Charles en kleinzoon prins William, in hun hoedanigheid als staatsraad, aan te spreken om de ceremoniële opening van het parlement in haar plaats bij te wonen, met haar 73-jarige oude zoon die de toespraak voorlas die ze opzettelijk wilde houden. (De arme kerel heeft een plakkaat gekregen op sociale media omdat hij sprak over "het verlichten van de kosten van het leven" in de tackle terwijl hij op een gouden troon zat en met een met diamanten ingelegde kroon binnen handbereik, maar blijf in gedachten houden Downing Street dicteert welke wetgevende manoeuvreren wordt geïntroduceerd voor de duur van deze ceremonie.)



De symboliek van dit keerpunt is overduidelijk: het bewind van Elizabeth II komt elke dag een beetje dichter bij het einde.
Maar als er iedereen is voor wie deze Charles-foto een reden tot ernstig alarm moet zijn, dan zijn het zijn zoon en schoondochter Harry en Meghan, hertog en hertogin van Sussex.
Ondanks dat ze in het verleden meer dan twee jaar de handdoek van Harrods in de ring hebben gegooid om hun geluk te beproeven aan de westkust als ondernemer-filantroop-celebrity-politici met een aspectlijn in de veganistische latte-handelsonderneming (spoiler alert: niets van het lijkt in werkelijkheid blijven ze onverbiddelijk verbonden met het huis van Windsor.






Of je het nu leuk vindt of niet, een grote verscheidenheid aan keuzes over hun toekomst zal niet worden gemaakt door managers, PR-bedrijven en bedrijfsagenten van 10 procent, maar 8500 km verderop in Londen. Beslissingen zoals, op wat voor soort relatie ze zouden kunnen hopen met zijn familie; of hun zoon Archie en dochter Lilibet zowel ZKH's als Prins/Prinses zullen worden wanneer hun grootvader toetreedt; en zelfs of ze, als hun zakelijke ambities groeien, te maken krijgen met ernstige monarchale druk om het gebruik van hun getalenteerde Sussex-titels op te geven.



Tot nu toe hebben de hertog en hertogin het redelijk moeiteloos gedaan.
Natuurlijk was er ooit de Sandringham-top in januari 2020, op een gegeven moment was de koningin heel erg in monarch-modus, geen glimlachende Gan Gans hier, waardoor Harry en Meghan moesten kiezen tussen twee grimmige voorkeuren - blijf "in" en ze kunnen maar beter zo groot mogelijk glimlachen terwijl ze rotondes openen in Rickmansworth of "out" en verliezen hun vermogen om zichzelf als koninklijk op de markt te brengen, hun HRH's op te zetten of Hare Majesteit te betekenen.





Maar afgezien van dat tweede van Queenly totalitarisme, is het Hare Majesteit die tot het uiterste heeft gegaan om te proberen de breuk te helen, terwijl de zaken tussen Harry en zijn vader van gruwelijk tot erger gaan.

Tags: Koningin, Prins Charles, Camilla, Prins Louis, Prins William en Kate Middleton, Prins Charles, Prins Harry, Meghan, De Koningin


Zorg ervoor dat je op geen enkele manier een KONINKLIJK verhaal weglaat! Meld u aan voor onze e-nieuwsbrief om al onze informatie over beroemdheden, koninklijke families en levensstijlen in één keer in uw inbox te ontvangen.